Esti pregatit sa vinzi publicitate online?

Tuesday
16 Feb, 2010

Daca ai reusit sa ridici site-ul tau la un nivel de trafic rezonabil si  doresti sa vinzi singur reclama online catre alti clienti, altfel decat in varianta Google Adsense, trebuie sa parcurgi cativa pasi de ordin tehnic:

  1. afisarea de informatii de trafic pentru site-ul tau
  2. furnizarea informatiilor de contact si a informatiilor generale despre suportul de publicitate
  3. instalarea unui serviciu de livrare reclama (adserver)

Afiseaza informatii de trafic site

Google AnalyticsPrimul pas este usor de realizat si implica (in varianta gratuita) inscrierea intr-un sistem de monitorizare (Google Analytics), introducerea codurilor de monitorizare pe site-ul propriu, si in final publicarea statisticilor site-ului tau catre client (folosind T5.ro prin afisarea de badge si/sau afisarea widget-ului de publicitate).

Creeaza o pagina de contact/informatii publicitate

T5 - Statistici Site Gratuite

Unora  le poate parea ilara mentionarea acestui pas, dar de multe ori te izbesti de imposibilitatea de a contacta webmasterului unui blog/site (vezi refresh.ro: Cum contactezi un blogger).

De asemenea, realizarea unei pagini de Publicitate cu informatii legate de profilul site-ului tau, de suportul de publicitate online (dimensiuni/zone banere, ad serverul folosit etc.), cu un sumar de  trafic pe ultimele luni si cu o referinta la modalitatile de contactare, aduce o imbunatatire imaginii site-ului tau si o sansa in plus de a primi comenzi.

Alege un Ad Server pentru livrarea de reclama

Google Ad ManagerIn primul rand ce e un AdServer? Pe scurt, un Ad Server e o aplicatie online ce livreaza banerele comandate catre paginile din site-ul tau.

Permite publisherului (site owner-ului) sa configureze campanii, sa filtreze livrarea banerelor dupa anumite criterii catre vizitatori (limitare numarului de afisari pentru un vizitator, pentru o anumita tara, pe o anumita perioada de timp etc.), monitorizeaza click-urile realizate pe fiecare campanie, banner etc. Pentru client, ofera posibilitatea de a vizualiza, intr-o maniera transparenta, rapoarte privind campaniile comandate.

Printre Ad Server-ele gratuite ce le puteti folosi, se numara Google Ad Manager si OpenX, variante gazduite extern (ce va ofera avantaje si privind increderea acordata de client). Desi e lansat relativ recent, Google Ad Manager reprezinta o solutie foarte buna ce ofera, pe langa posibilitatea de a va targeta campaniile, si optiuni de afisare alternativa de campanii Adsense, fara a schimba suportul tehnic al siteului.

In rezumat -  solutia gratuita de publicitate online pentru un publisher independent:

Google Analytics + T5.ro + Google Ad Manager = Solutie completa de publicitate online

La aceasta combinatie poti adauga oricand Google Adsense sau alternativa oferita de o regie de publicitate online, acoperind intr-un mod profesional necesitatile tehnice de livrare a publicitatii online pe site-ul tau.

One Response to Esti pregatit sa vinzi publicitate online?

  1. Pingback: De interes din Publicitatea Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>