Digital4. O noua regie de publicitate online

Friday
15 Jan, 2010

O stire de interes pentru publisherii independenti din Romania: s-a lansat o noua regie de publicitate online Digital4 avand in conducere pe Magdalena Zander si Gabriel Boaca, fost director executiv, respectiv fost director vanzari la Intact Interactive.

Digital4 se pozitioneaza ca regie de publicitate orientata in special catre site-urile independente, pornind cu un portofoliu de 30 siteuri, o echipa de 6 oameni si un target de 10% din piata de publicitate online pana la sfarsitul lui 2011.

Rep. Hotnews: De ce isi concentreaza atentia Digital4 catre siteuri independente?

Magdalena Zander: Faptul ca la momentul actual trusturile media traditionale si-au consolidat pozitiile si pe zona de new media lasa destul de putine optiuni viabile de reprezentare site-urilor independente, fortandu-le sa intre in portofolii in care sunt pozitionate de la inceput pe planul doi – singurul motiv palpabil este ca beneficiaza de o asa-numita “garantare”. Experienta a demonstrat si ca aceasta garantare nu reprezinta o garantie ca isi vor primi banii.

Viziunea noastra asupra pietei ne apropie de publisherii independenti, acolo unde nu exista interese de trust care sa primeze in fata scopului principal de a realiza performanta. Nu facem discriminari – ne intereseaza toti publisherii deschisi in a face performanta si a inova. Dar zona independentilor are compatibilitatea cea mai mare pe profilul dorit de noi.

Fondatorii noii regii anunta ca vor sa rezolve cateva probleme prezente in cadrul celorlalte regii din Romania:

M.Z: Am vrut si sa eliminam cateva dintre tiparele existente la momentul actual in online. Sunt regii de publicitate cu un numar foarte mare de site-uri si fara o strategie personalizata la nivel de site. Sunt regii de publicitate cu portofoliu mixt (site-uri proprii si site-uri independente), iar experienta ne-a demonstrat ca o astfel de colaborare nu poate aduce plusuri majore unui publisher independent decat pe termen scurt. Si mai sunt brokeri care ofera garantari pentru a-si asigura parteneriate cu publisherii, dupa care se focuseaza pe cresterea produselor proprii.

Puteti citi intregul interviu cu Magdalena Zander vis a vis de regia Digital4 pe Hotnews: Fostii sefi de la Intact Interactive lanseaza o noua regie de publicitate online, Digital4

Lansarea noii regii vine doar la cateva saptamani (Decembrie 2010) de la anuntarea de catre Intact Interactive a schimbarii de strategie si de renuntare la reprezentarea site-urilor din afara grupului Intact.

Ramane de urmarit daca aceasta noua regie va reusi sa realizeze ce si-a propus si daca va deveni o alternativa viabila pentru publisherii independenti din Romania.

La acest moment cele mai cunoscute regii de publicitate online ce activeaza in Romania in regim deschis sunt: ArboInteractive, Adevolution, F5-XMedia si Splendid Interactive.

Referinte New Media:
Magdalena Zander LinkedIn | Blog
Gabriel Boaca LinkedIn | Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>