Serviciul T5.ro supendat pentru migrarea pe OAuth2.0

Sunday
19 Apr, 2015

Incepand cu data de 20 Aprilie 2015, servicul T5.ro este suspendat pe perioada nedeterminata in vederea migrarii aplicatiei pe protocolul de autorizare/autentificare OAuth2.0.

La acest moment T5.ro foloseste un API bazat be AuthSub pentru obtinerea drepturilor de accesarea,respectiv citirea datelor Google Analytics, ce este dezactivat incepand cu 20 Aprilie.

O data cu aceste modificari de API dorim sa realizam si  schimbari majore in structura si designul aplicatiei. Pentru utilizatorii inscrisi in T5.ro la acest moment, migrarea catre noul protocol va implica re-autorizarea aplicatiei deoarece cheile de autorizare curente  nu sunt compatibile cu noul protocol.

Va vom tine la curent cu procesul de migrare si vom notifica utilizatorii T5.ro imediat ce vom avea mai multe detalii legate de lansarea noului serviciu.

Echipa T5.ro

32 Responses to Serviciul T5.ro supendat pentru migrarea pe OAuth2.0

 1. Super, good to know. Spor la muncă!

 2. Vlad

  De pe site-ul Google: “Important: AuthSub was officially deprecated on April 20, 2012 and will be shut down on April 20, 2015. We encourage you to migrate to OAuth 2.0 as soon as possible.”

  Ati avut 3 ani de zile sa migrati aplicatia si acum (chiar cu o zi inaintea suspendarii) v-ati trezit si voi ca trebuie sa va apucati de treaba. Pana atunci, nema statistici pentru utilizatori…
  Cam slabut, nu credeti?

  • Da, Vlad. Nu e o realizare de care sa ne mandrim.
   Realitatea este ca aplicatia a fost mai mult peticita in ultimii ani decat dezvoltata activ. Sunt multe lucruri de pus la punct si de schimbat, nu doar protocolul respectiv.

   Faptul ca toti utilizatorii ar trebui sa acorde din nou permisiuni e doar un motiv pentru noi sa o re-construim cum trebuie aproape de la zero.

   Daca doriti sa ne sustineti cu feedback/sugestii in mod constructiv, vom aprecia fara doar si poate.

 3. Pingback: T5.ro schimba protocolul de autorizare | NeoCosmin.eu - undeva in sud

 4. Motanes

  Un termen probabil pt relansarea funcţională?

 5. Salut sunt Bogdan pe Host Minecraft Va rugam Frumos Skype si Facebook !

 6. Adica sa inteleg ca trebuie sa facem alte conturi?

  • Nu conturi noi, dar vor trebui acordate din nou drepturi de citire GA si se vor re-importa profilele (site-urile) dorite.

 7. Eu nu-s asa priceputa ca baietii de mai sus, dar imi era mega-folositor siteul asta. Ma anunta cineva cand trebuie sa mut si ce sa mut si cum sa fac? Asa… mai pentru blonde?
  Multumesc

 8. Fain aşa, abia aştept să văd ce va aduce nou aceste update-uri. :D

 9. Pingback: Serviciul T5.ro supendat pentru schimbarea protocolului de autorizare

 10. Mihai

  Sa inteleg ca toate datele inregistrate anterior vor fi sterse si va incepe totul de la 0?

  • Datele de trafic vor fi sterse. Insa cred ca vom oferi optiunea la “re-activare” de stabilire a perioadei pe care sa se faca re-importarea datelor.

 11. Dacă durează săptămâni, cred că ar fi ok dacă ne-ați anunța printr-un email să (re) acordăm drepturi de citire. Îmi dau seama ce înseamnă această muncă așa că vă doresc mult spor!

  • Utilizatorii din baza de date curenta vor fi anuntati de re-lansare. Vom incerca sa tinem la curent pe cei interesati pe blog privind progresul.

 12. Nu stiu ce tot va ingrijorati , statisticile raman in G.A , deci nu pierdeti nimic .
  Diferenta e ca nu le ve-ti mai avea publice ,pana cand rezolva t5-u .

 13. Eu nu mai am adresa e mail cu care m-am inregistrat aici. Cum voi proceda?

 14. Sper sa face-ti un cadou frumos celor care asteapta ca TS sa se transforme, demult! Cum a zis si Vlad, v-ati trezit dupa 3 ani, cu o zi inainte? Puteati face multe daca investeati timp si bani! Acum fuga fuga la programatori si hai sa facem coduri! Nu e corect dar ce sa-i faci!

  Oricum, la cum tratati siteul, eu cred ca ori terminati proiectul, ori schimbati totul. Faptul ca redirectionati 301 tot siteul catre aceasta pagina, inseamna ca tot siteul nu va mai conta pe viitor! Mai ales daca dureaza vreo cateva luni (multiplu de 4 “vreo cateva saptamani” )!

  O fi de bine!

  • Bogdan, de partea de programare o facem tot noi. Nu dam fuga la nimeni :)
   Pot sa iti spun doar ca va fi singurul proiect de care ne vom ocupa in urmatoarea perioada, ceea ce nu inseamna ca va fi gata peste noapte. Vrem sa il simplificam sa il facem mai robust si sa fie disponibil si pentru webmasterii din afara Romaniei.

 15. Nu știu de ce, dar am senzația că nu o să mai porniți niciodată acest serviciu. Logica mea e simplă: dacă 3 ani n-ați făcut nimic, de ce ați face acum? Serios, dacă durează 3 săptămâni să refaceți serviciul, de ce n-ați început să lucrați la treaba asta acum 3 săptămâni.

  Apropo de asta, mai știe cineva un serviciu similar local sau internațional?

 16. o idee buna ar fi sa introduceti si alte categorii. De exemplu: Educatie !!

  • Multumim Alex pentru sugestie. Vom revizui si categoriile cu toate ca se va reduce accentul de pe partea de clasamente.

 17. Cam cate saptamani dureaza ?
  2-3 ?

 18. Sincer, nu mi-a convenit faptul ca t5.ro este indisponibil, dar imi dau seama ca nu poti cere unei firme sa-ti ofere un serviciu gratuit si apoi si sa faci nazuri. ;)
  Orice firma pune pe primul plan acele proiecte care-i aduc bani, nu acelea care consuma bani, efort si timp, fara sa-i aduca nimic in schimb.
  Nu stiu (sincer, am uitat) daca era macar monetizat acest serviciu. Eu cand primesc ceva gratuit, multumesc si nu fac nazuri. Daca nu-mi covine, caut altceva. ;)
  O sa aveti si servicii premium, cu plata? Poate m-ar interesa. Banuiesc faptul ca vreti sa monetizati cumva acest serviciu, ma insel cumva? ;)

  • Multumim Gelu. T5 a fost un serviciu complet gratuit – fara reclama sau alt gen de monetizare.
   Vor fi si planuri premium care sa finanteze partea gratuia a proiectului. Nu stiu in ce masura vor fi introduse in primul release, dar vor fi o parte importanta a noii aplicatii.

 19. Observatie mai mult decat pertinenta, domnule Gelu. Asteptam! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>