O noua versiune de cod JS asincron cu livrare prin tehnologia Cloud CDN

Monday
20 Jun, 2011

Pe 18 Iunie 2011 am lansat cateva update-uri pentru serviciul T5.ro. O parte au ca scop optimizarea timpului de incarcare a script-ului JavaScript T5.ro. In acest sens va punem la dispozitie o noua versiune de cod JS asincron, cu livrare prin tehnologia Cloud CDN. A doua categorie de update-uri este legata de verificarea corectitudinii instalarii codurilor GA / T5.ro si consta intr-o unealta disponibila in cadrul interfetei de administrare a contului.

A. Versiune noua de cod JS Asincron + CloudFront

A.1. Cod JavaScript Asincron pentru T5.ro

Ultima versiune de cod JS  implementata de sistemul T5 foloseste capacitatea browserelor de livrare asincrona pentru resursele JavaScript pentru a optimiza timpii de incarcare.

Astfel, inserarea codului T5.ro  nu va bloca sau incetini incarcarea paginii web intrucat acesta se va incarca intr-un fir de executie paralel, independent de pagina web. Acest lucru este valabil indiferent de pozitia in pagina a codului.

A.2. Livrare cod  (resurse statice) prin tehnologia Cloud CDN

Noua versiune de cod JS asincron  T5.ro este livrat prin tehnologia Amazon CloudFront (CDN). Astfel resursele statice (codul JS extern, imagini sigle T5.ro) sunt copiate in diverse locatii  distribuite global, urmand ca indiferent de zona din care acceseaza un vizitator resursa respectiva, ea sa fie livrata din cea mai apropiata locatie asigurand cea mai buna performanta posibila.

Prin implementarea A.1. si A.2. codul T5.ro se ridica la cele mai inalte standarde privind viteza de incarcare. Va recomandam sa implementati cat mai curand noua versiune de cod asincron pe site-urile dvs.

B. Unealta de verificare instalare cod Google Analytics / T5

Unealta Verificare cod Google Analytics / T5O noua unealta este pusa la dispozitia utilizatorilor T5 ce permite verificarea corectitudinii instalarii codului JS Google Analytics respectiv T5.ro.

In timp ce codul GA este obligatoriu pentru monitorizarea oricarui site in cadrul  serviciului T5, codul JS pentru afisarea siglei T5 este optionala la acest moment, urmand insa sa devina suportul pentru alte servicii ulterioare. Prin afisarea siglei T5.ro (livrata acum prin cod JS asincron) sustineti in acelasi timp acest proiect independent.

Peste 3.000 de site-uri inscrise in T5.ro

In aceasta luna am depasit cifra de 3.000 de site-uri inscrise. La aproximativ 1 an si jumatate de la lansare, T5 monitorizeaza 3006 site-uri, totalizand 128.703.991 afisari / 20.850.931 vizitatori unici lunar. Vezi clasamentul complet pe luna Mai 2011 dupa vizitatori unici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>